Ok, haha!

Jag hade såklart på mig leggings också! Jag måste ju skriva det så att det inte blir några missförstånd :P

Pöss


5 grader celsius!

Heej!
Jag hann inte skriva något inlägg igår, jag jobbade 13,5 timme och orkade inte skriva när jag kom hem.. Allt gick bra på jobbet iaf :)

Idag har jag solat lite solarium igen, guud så skönt det är. Bara ligga och blunda i solvärme under 20 minuter gör att man blir så mycket piggare :) Mot eftermiddagen åkte jag in till Solna Centrum i typ två timmar, jag inhandlade de sista julklapparna, så skönt :)

Nu sitter jag på bussen igen, på väg till jobbet. Idag ska jag bara jobbat kvällspasset, det känns rätt så najs..

Det är fortfarande varmt här i Stockholm, idag när jag åkte till Solna hade jag endast på mig en långärmad tröja och skinnjackan över det, jag frös inte. 5 plusgrader den 16:e december, sjukt tycket jag!

Bilden är från idag.. Vi hörs inatt eller imorgon :) PussPuss på er!


Tidiga julklappar, till mig :)

Hej hej folket!
Idag klev jag som sagt upp en timme tidigare. Jag åkte till skolan och förberedde min presentation av uppsatsen. När det väl var dags var jag ganska nervös, men det kändes ändå rätt så ok. Jag fick tillbaka den skriftliga delen och det visade sig att jag hade fått 4 av 5 poäng vilket jag är väldigt nöjd med :)

Jag var kvar på skolan till strax efter 15 då jag gick till min elev via MyAcademy. Vi jobbade på som vanligt, sista gången innan jullovet. När jag skulle gå därifrån kom hans mamma och de båda gav mig en påse med julklappar i :) Så himla gulligt!! Jag tackade så jättemycket, men de fortsatte att tacka mig för de var så glada att jag hjälp honom så mycket med matten :) Det går tydligen betydligt bättre för honom nu, det är ju huur skoj som helst :)


Dessa fina julklappar fick jag :)

Jag fick alltså en riktigt fin julblomma (vad de nu heter :S), en juldoftande ljus och Iphone-skydd :) Så fina grejer! Snacka om trevlig familj jag har lyckats hamna hos :)

När jag kom hem hade jag fått svar från min lärare i Kosmologin angående redovisningen och jag hade då fått 3 av 5 poäng, vilket var ganska väntat så jag är nöjd med det. Dagen har varit väldigt bra med andra ord, nu har jag inget mer examinerande att göra innan "jullovet", det känns ju bara helt lovely :) Jag är godkänd på hela kosmologikursen, men kan om jag vill göra några inlämningsuppgifter och höja betyget, jag får se om jag orkar göra det innan måndag..

En väldigt tung sten har iaf lättat från mitt bröst, så är det varje gång man blir klar med en kurs och det är så himla skönt :) Jag har verkligen bara slappat hela kvällen och njutit lite av friheten :)
Nu ska jag sova och ladda inför en långpanna på jobbet imorgon..

PussPuss!

Hård träning :)

Tjo på er!
Idag har jag bara varit hemma. Strax efter 8 i morse knackade det på dörren och den var en man som klev in, detta möte var redan väntat :P Dock var det inte min dröm-man utan bara en som skulle kolla på lägenheten och undersöka så att det inte blivit några skador av alla sprängningar å sånt de har hållit på med utanför lägenheten.. Det verkade som om att allt var som det skulle.

När han hade gått tog jag det lite lugnt, men pluggade då och då också. Jag har förberett en power point - presentation till imorgon då jag ska redovisa mitt arbete om Wormholes and time travel. Jag kommer vara väldigt nervös, men det är bara att köra på!


Förklaring till hur vårt arbete skulle läggas upp (det är inte jag som skrivit detta, det är därför jag har knäppt ett kort, jag vet att det är felstavat :P). Jag valde att skriva på engelska eftersom att redovisningen och alla informationskällor är på engelska, jobbigt att behöva översätta igen lixom :S :P

På kvällskvisten var jag på fotbollsträning och vi körde riktigt hårt, det var högt tempo rakt igenom och jag börjar reda få träningsvärk. Dessutom så har mina fina stortånaglar blivit blåa igen :( Å Jag har också börjat få några blodblåsor på undersidan av dem.. Lite halvjobbigt, men men!

Nu är det dags för sängen, jag tänkte gå upp en timme tidigare imorgon, åka till skolan för att skriva ut mitt arbete och öva innan det är dags för redovisning klockan 10.. Håll nån tumme för mig imorgon är ni snälla! :)

God natt!
PussPuss!


Finished my literature exercise!

Hello!
Tonight I am going to write in English, as you maybe already have notice :P
I'm doing this because I've been thinking and writing in English almost the whole day already so why not continue..? I was finished with my literature exercise 30 minutes before dead line and I am almost satisfied with it. Now there isn't so much more to do, but I really do hope that it will be enough for the grade E.

Tomorrow I am going to prepare for the oral presentation, which means that there will be one more day where I'll think in English. It is okay, but everything takes so much longer time..

I am very tired and need to go to bed soon but I'm stuck on the couch.. Outside the window I hear raindrops, which means that there still aren't cold enough for snow. It feels a little bit weird, but it's mostly nice. I do hope that there will be snow at Christmas Eve, but as far as I know there already is snow in Gnarp :)


Well, I have to sleep now. See you all tomorrow :)

Kisses!


Orkeslös :/

Heej!
Jag borde verkligen sova nu, men jag orkar inte gå å lägga mig.. Hmm, kanske en konstig mening men så kan jag känna ofta :P
Jag borde dessutom ha pluggat, eller skrivit färdigt min uppsats som ska vara klar imorgon, men det har jag inte heller orkat göra..
Uscha.. Nä, det bästa är väl att lägga sig nu och hoppas att morgondagen för med sig lite mer ork..
Förutom att ha varit orkeslös idag så har jag solat solarium (så skööönt) och tränat fotboll å faktiskt skrivit några rader på uppsatsen iaf..

Aja, MÅSTE gå till sängen nu! Men eftersom att jag äntligen har lärt mig att länka till videoklipp tänker jag ge er en till här, lyssna på låten den är väldigt bra!!



Natti natt! Vi hörs pigga och glada imorgon istället :)
PussPuss!

H&M :)

Tjo!
Lovisa undrade var kläderna som jag köpte förra veckan kom ifrån och jag kan med glädje meddela att varendaste plagg kommer från H&M :) Enligt mig den bästa affären, allt finns och det är till ett bra pris :)

Vi hörs lite senare igen..
Puss!

Trött tjej!

Heej!
Nu sitter det en sliten tjej i Hallonbergen och väntar på bussen hem.. Jag jobbade långpanna idag med, två dagar i rad alltså.. Det blir skönt med pengar iaf, dricksen har varit riktigt bra :)

Allt har flytit på som det ska med jobbet, jag känner mig verkligen som hemma och trivs väldigt bra med kollegorna :) Om en vecka blir det dessutom personalferre, najs :)

Vi hörs imorgon! Hoppas att ni alla har haft en bra helg än så länge :)
PussPuss!


Storm!

Hej hej!
Nu är jag på väg till jobbet.. Idag är det en långpanna som gäller, alla tre julbordssittningar ska jag jobba på. Jag hoppas att jag blir tilldelad en bra station :)

I natt sov jag inte alls bra på grund av skitvädret!! Jag vaknade vid 4-tiden av att det rent ut sagt stormade utanför! De blåste otroligt mycket och regnet öste ned, det hörs så väl i vår lägenhet eftersom att vi bor allra högst upp och att vi dessutom har fönster i snedtaket.. Det tog minst en halvtimme innan jag kunde somna om, å sedan vaknade jag igen när AZ gick upp vid 7.. Själv gick jag upp 8.. Det är så jobbigt att ha avbruten sömn.. Men nu ska jag ladda för jobb istället, på med leendet nu :)

Vi hörs kanske i natt när jag åker hem från jobbet.. Ha en fin fredag!
PussPuss!


Glee :)

Hallojsan!
Igår kväll kikade jag på det senaste avsnittet av Glee och blev sugen på att kolla på lite fler klipp. Å då hittade jag detta och det är huuur bra som helst! De sjunger live och är otroligt duktiga! Ni måste bara kika på det! Jag skulle väldigt gärna vilja gå på en av deras konserter, det skulle vara hur skoj som helst! Det finns även en massa fler klipp på youtube där de sjunger live, de är riktigt cool och sjunger väldigt bra!


The Glee Cast som uppträder på The X-factor :)

Riktigt bra va :)?

God natt!

Heej!
Jag var kvar i skolan till 15.15 å begav mig då till jobbet, MyAcademy. När jag var klar åkte jag hem och hackade till en god sallad till middag. Sedan dess har jag kikat på Castle och Friends. Jag har tagit det lite lugnt, laddar inför morgondagen då jag MÅSTE jobba med min uppsats! Jag har läst om mitt ämne en hel del idag och borde kunna börja skriva lite imorgon :)

Jag har väl egentligen inte så mycket mer att säga, men sa ju tidigare idag att jag skulle skriva ikväll igen :P Haha, så tyckte att det var bäst att göra det.

Vi hörs imorgon istället, så kanske jag kan knäppa nån bild och lägga in :)
Sov gott folket!
PussPuss!

Är vi i vårt universum!?

Heej!

Nu har jag precis haft mitt sista seminarium på den här kursen, Kosmologi. Det gick ok. Jag är väl godkänd iaf skulle jag tro, men inte så många poäng. Man kan få totalt 5 å jag kanske fick 2. Men det spelar ingen roll, så länge jag är godkänd. Det var en väldigt klurig uppgift där det gäller att ta egna initiativ och "forska" sig fram till lösningar.. Frågeställningen i sig var väldigt skoj, så därför tänker jag dela med mig av uppgiften:

"You are a crew member on a spaceship send out to explore a recently discovered wormhole in the outskirts of the solar system. As soon as you arrive at your destination, things start to go wrong. The entire spacecraft is swallowed by the wormhole and transported to some unfamiliar location in space. Many of the systems onboard are damaged in the process, and the first few months at the other end of the wormhole are spent repairing the ship.

While the human crew is busy with manual labour, the automatic telescopes onboard start gathering astronomical data that will hopefully allow your new spacetime coordinates to be determined. The ship has now been adequately fixed, and the time is ripe to start analyzing the data. The arti cial intelligence onboard has already searched the sky for familiar constellations of stars and concluded that you are indeed a long way from home. The ship is apparently adrift in intergalactic space, and the Milky Way is nowhere to be seen.

The captain selects some of the top cosmologists onboard and asks them to analyze the data on more distant objects to figure out where you have ended up. You are (along with your classmates) hand-picked for this prestigious task, and given access to the relevant data. After a few days of data analysis, the captain summons you to a meeting (the seminar) where you are expected to present your results."

Å så fick vi alltså lite mätdata på 250 olika galaxer, deras avstånd till oss, deras rödförskjutning till oss och deras position från oss sett. Utifrån dessa mätdata har vi suttit och försökt luska fram om vi har åkt framåt eller bakåt i tiden eller om vi ens är i vårt universum. Är det här universumet homogent, expanderar det, osv.. Med hjälp av tidigare dataprogrameringskunskaper har vi gjort diverse olika program för att försöka fastställa dessa frågor. Jag visar en plot som vi gjorde på ett program för att fastställa Hubble-konstanten (hur snabbt universum expanderar).


De blåa punkterna är galaxerna och den röda linjen är den anpassade lutningen på Hubbleparametern :)

Vi fick fram att denna Hubble-konstant var ca 40 km/(s Mpc) och i dagens universum är den på ca 72 km/(s Mpc).. Det expanderar alltså långsammare :)
Aja, nu har ni fått reda på vad jag har sysslat med idag :P Kanske inte så intressant, men det tycker faktiskt jag, hehe, jag vet att jag är en nörd ;P

Nu ska jag arbeta med min uppsats som ska vara klar på måndag. Vi hörs senare ikväll :)
PussPuss!

Snabbvisit av snön :P

Heej!
Det här blir ett kort inlägg för jag är supertrött och ligger redan i sängen.. Men tänkte iaf ta och berätta vad jag gjort idag. Först så jobbade jag lunch på Ulriksdals Wärdshus, alltså bara över en julbordssittning. Det gick bra. När jag kom hem gjorde jag mig en god sallad till lunch/middag. Jag pluggade lite å sedan blev det fotbollsträning. Jag har sedan jag kom hem duschat, ätit varm nyponsoppa med glass och kollat på några avsnitt av Friends..

Nu är det natti natti, för jag har det examinerande seminariet imorgon..
Igår när jag la mig kom den första snön iaf, jag tog ett kort :)

Puss på er!


Basplagg är bra att ha :)

God dag folket!
Som ni såg att jag skrev tidigare idag så klarade jag muntan, skönt :) När jag hade klarat den satte jag mig i datasalen på skolan och fortsatte att arbeta på en seminarieuppgift som är examinerande och som ska redovisas på onsdag, det gick ganska så bra.. Jag var väl hemma igen till typ 15.30..
När jag kom hem satte jag mig ner och kikade på ett avsnitt av Friends och sedan fortsatte jag att plugga å då på min uppsats om Wormholes and time travel..


Gårdagens klädinköp :)

En vit likadan tröja som den senapsgula köpte jag också. Så skönt att ha "basplagg" i olika färger :) Jag har sedan tidigare inköp en svart också :P Det är så enkelt och bra med basplagg för man kan ju ha dem till typ allt! Den lila klänningen till höger är en långklänning och över bysten är det lite volanger som inte riktigt syns. Klänningen till vänster är väldigt tajt men är lixom lite veckad så man ser inte alla konturer så tydligt ändå :) Å sånna där shorts har jag velat köpa länge, så nu slog jag äntligen till :) Tycker att de passa skitbra ihop med den senapsgula tröjan också, ska nog ha det på mig någon dag här i veckan :)

Nu ska jag fortsätta att plugga å sedan blir det, det senaste avsnittet av Dexter :)
PussPuss!

I made it :)

Yees :D Jag klarade muntan!! Så skööönt! Nu är jag alltså godkänd i Kvantmekanik 2 också :) Weeehooo!

Nu behöver jag inte tänka så mycket mer på:



vilket är helt lovely :D

Pöss <3

Julstämning :)

Hallå hallå!

Idag sov jag också ut och det var väldigt skönt! Så härligt med en lugn helg :) När jag vaknat och gjort mig i ordning åkte jag till Solna Centrum för att handla lite julklappar.. Jag ficken hel del gjort faktiskt, så skönt! Jessica, Rikard, Max, Fabian, Antonia och Matte är färdiga :) Nu är det bara pappa, mamma och Stefan kvar.. Det är skoj att köpa julklappar, man känner sig lite nöjd och tycker att man har köpt bra grejer :) Nu längtar jag väldigt mycket till julafton!

Det blev såklart även som så att jag handlade lite grejer till mig ;P Haha, kunde ju inte låta bli! Det fanns såå många fina klänningar på H&M.. Jag har inte knäppt kort på det än, men kan göra det imorgon så att ni kan få se :)

Nu måste jag lägga mig i sängen å fortsätta plugga lite på Kvantmekanik 2.. Jag ska nämligen ha munta i den kursen imorgon eftersom att jag kuggade tentan med ett poäng och fick Fx. Som tur var har jag alltså chansen att komplettera upp till ett E om jag klarar muntan.. Så ni får verkligen hålla tummarna för mig imorgon för skulle vara skönt att ha den kursen överstökad :)

Natti natti!
PussPuss!

Ischias är tillbaka och jävlas med mig :(

Heej!
Idag sov jag ut, riktigt ordentligt och det var huuur skönt som helst :) När jag väl bestämde mig för att vakna låg jag kvar i sängen och kikade på Friends :) Sedan blev det frukost och lite mer Friends :P Haha.. Så skönt att bara ta det lugnt.. Jag har dock väldigt ont i ena benet, det är den jävla ischias-nerven som spökar igen! Otroligt irriterande och jobbigt, hur man än ligger, står, går, sitter gör det ont. Det enda som hjälper ett tag är att stretcha :/

Nu på kvällskvisten har jag försökt att plugga litegranna, men det har varit ganska så svårt. Jag ska skriva en uppsats om; Wormholes and time travel, vilket inte är det lättaste ska jag be om att få tala om för er.. Men imorgon måste jag få något mer gjort än bara framsidan iaf.. suck..

Nu måste jag sova så att jag kan gå upp någorlunda i tid imorgon, jag tänkte försöka hinna åka en sväng till Solna Centrum också nämligen. Jag måste ju handla julklapparna nån gång :)
God natt och PussPuss!

Bättre idag :)

Todeloo!
Nu sitter jag å väntar på bussen igen, denna gång lite gladare men minst lika trött :P
Idag jobbade jag mellan 10.00-00.00.. Tre sittningar julbord å en jädrans massa folk! Jag har seriöst inte suttit ner en enda gång under den tiden, eller jo, nu ljuger ja; jag var på toa en gång så det var väl kanske typ 15 sekunders sittpaus! Sjukt ont i ben och rygg nu..
Allt gick bra idag iaf och jag jobbade med de bästa :) Så nu är jag glad igen!!

När jag kommer hem ska jag ta mig en dusch å sedan blir det ett avsnitt av Friends i sängen..
God natt på er så hörs vi imorgon!
PussPuss!


Less..!!

Heej!

Nu är jag så trött att jag vill lägga mig ner å grina.. Eller jag är både trött, less och irriterad!!

Imorse gick jag upp vid sju för att plugga lite innan jag åkte till skolan.. Sen var jag på föreläsning mellan 10.15-12.00.. Direkt därefter åt jag en snabb lunch innan jag fortsatte plugga på inlämningsuppgifterna.. Jag blev precis färdig när det var dags att åka till jobbet (Ulriksdals Wärdshus). Jag skyndade mig och hann på minuten (började 14.30). Då vare bara att ladda om för två sittningar av julbord..
Det var inte allt för stressigt men nu på slutet var det ett sällskap som vägrade att gå..! Jag hatar sånna gäster! De satt lixom 40min längre än ALLA andra på hela restaurangen! Man kan ju inte vara hur otrevlig som helst heller mot dem å be dem dra! Men jag hade en stor lust att göra det, å det blev inte bättre när restaurangchefen typ började klaga på mig för att de fortfarande var kvar :/
Nä som sagt, helt jävla slut är jag nu! Å än är jag inte hemma heller, utan sitter ute å väntar på bussen som ska ta mig hem...

Imorgon är det bara att gå upp klockan åtta igen å jobba heeeeela långa dagen (3 sittningar) bläää känns det just nu! Men jag trivs väldigt bra på jobbet, i vanliga fall, så vi får hoppas att det ändras tillbaka till det tills imorgon..

God natt på er! Hörs imöran, förhoppningsvis gladare :)
PussPuss!


RSS 2.0