Kanske på bättringsvägen..?

Idag har jag velat tro att jag har varit helt frisk. Jag lagade mat å så, visst jag blev kallsvettig, men det kopplade jag bort. Sedan följde jag med Jessica och Max på stan i en timma. Hostade det gjorde jag iofs men mådde inte allt för dåligt.. Fast när jag kom hem så hostade jag ännu mer, å var helt slut. Fan, jag vill verkligen vara frisk nu, var så skönt att komma ut lite. Men jag ringde till hälsocentralen å de sa att jag borde komma in å kolla mig igen. Så jag fick tid imorgon. Egentligen skulle jag jobba imorgon, men fick ringa till chefen å säga att jag inte kan komma då heller. Känns som om att jag sviker jobbet, men jag e faktiskt sjuk å jag kan inte jobba. Hur många vill ha en hostandes, kallsvettig servitris då..? Jag serverar ju mat. Hade varit skillnad om jag satt på något kontor för mig själv. Men nu gäller det faktiskt andra människors hälsa också..  Å iofs, om jag snabbast ska bli frisk igen, så blir jag väl det genom att ta det lungt och inte anstränger mig. Men det tar ju en sååååån tiiiid!! Dagarna har inte varit lika tråkiga sen sista jag skrev, för Markus har också varit hemma. Vi har kikat på film å spelat spel, å jag har helt enkelt haft någon att prata med.

AnnaMia om du läser det här så ska jag ringa dig, jag har inte haft nå pengar på min mobil på ett tag nu. Men ska fylla på den imorgon. Å innan så har jag tyvärr inte orkat ringa heller..

Nu har jag ont i huvudet.. Ska ta en värktablett å sedan kolla på det nya avsnittet av Heroes..

Time goes by so slowly..!

Blir jag aldrig frisk!? Har ju tagit medicin i, få se nu,  fem dagar.. Känner nästan ingen förbättring. Blir så less.. Har varit inomhus i 9 dagar, varit ut å inandats två nypor luft per dag kanske.. Det är ångestfyllt att vara hemma såhär. Jag vill jobba och träna. Känner mig ful och äcklig. Instängd och utanför.  Haft samma kläder i en vecka; mysbyxor, lila linne å svart-lila tjocktröja och jag får inte glömma innetofflorna för att jag inte ska bli kall.. Om jag inte e bättre imorgon måste jag till hälsocentralen IGEN på måndag.. Har redan varit där två gånger, jag var nämligen där i torsdags också för att få läkarintyg, då blev jag sjukskriven hela helgen, men just nu känns det inte som om att det räcker.... Det är skittråkigt och jobbigt.. Jag har ont i bröstet för jag hostar så mycket.. Blääää vad less jag är nu!
Idag har jag inte gjort ett skit, varierat mellan dator och tv.. Har ju inte ens nån bok att läsa.

Okej, nu var det mycket klagomål från min sida.. Jag ska vara glad att det inte e nå allvarligare.. Det finns otroligt många fler som har det obeskrivligt mycket värre! Förlåt.

Boooooriiiing!

Det är så tråkigt att vara sjuk. Sjuk när man orkar vara vaken, gå runt å så men helt enkelt inte kan gå ut. Så fort jag går ut så tror jag att jag ska hosta upp mina inälvor. Så jag får så lov att stänga in mig i denna lilla stuga å titta på någon film istället. Dryyygt. Rastlös blir jag också. Fast ibland så kommer febern eller huvudvärken över mig och jag somnar eller helt enkelt stormtrivs av att ligga i sängen under täcket. Jag har inte kunnat äta ordentligt på flera dagar, visst jag får i mig mat, men jag har verkligen ingen aptit för fem öre, å ni som känner mig vet ju att jag brukar kunna trycka i mig det mesta. Dessutom missar jag en massa viktig fotbollsträning :(

Det hela började för ganska precis 2 veckor sedan, det var ansvarsfull alkoholserveringskurs genom jobbet i Forsa å vi satt i en hörsal å lyssnade på människor som pratade, å mot eftermiddagen kliades det i min hals. Hostan hade kommit! En såndär irriterande torr rethosta. Det bara klias å klias å för att få bort kliningen så måste man hosta, detta upprepas ett ex antal gånger per dygn. Som vilken annan människa som helst så for jag å köpte halstabletter, de starkaste jag kunde få tag på.. Dagarna gick å hostan var fortfarande kvar. Så fort jag ansträngde mig minsta lilla så kunde värsta hostattacken uppkomma. Inge vidare roligt när man jobbar, men det gjorde jag ändå, å flera gånger fick jag springa ut från restaurangen för att hosta. Träningarna var jag såklart tvungen att skippa, ville inte riskera att bli sämre. Efter en och en halv vecka fick jag nog, då gick jag till apoteket å köpte nå tabletter mot rethosta, Noskapin tror jag de hette, åsså köpte jag nå bättre halstabletter också. Började knapra i mig de där å hoppas på det bästa, men icke, det blev värre! Två nätter senare vaknar jag av "magsjuka". Magen var i total oblans, tror jag sprang på toa helt seriöst minst 15 gånger på 12 timmar. Å som en liten bonus hade jag fått feber. Där blev jag minsan totalt sängliggande.
Mina timmar i sängen spenderades till mycket funderingar å några var om jag blivit sämre pga. att jag inte tålde tabletterna eller om min "sjuka" helt enkelt bara hade blivit sämre. Så jag slutade knapra på de där tabletter bara för säkerhetsskull. Efter 1,5-2 dygn var "magsjukan" över, men hostan var kvar, om inte värre än någonsin. Jag hade fått träningsvärk i magen, och ont i både hals, bröst och rygg. Fick panik. Så fort det blev vardag ringde jag hälsocentralen å jag fick tid dagen efter för hon tyckte jag "lät hemsk i halsen".
Dagen efter är idag, jag kom in å fick vänta inne i ett rum. När läkaren kom in frågade hon om det var jag som hostade så att hela hälsocentralen skakade, ja sa jag, haj! Hon lyssnade på mina lungor å hörde nått brusljud i båda. Blev skickad att ta "sänkan" men den var tydligen normal den. Så hon trodde att jag hade nått som heter Mykoplasma i mig. Jag fattade inte så mycket av det men jag skulle iaf på antibiotika mot det och dessutom hostmedicin också. Jag tackade å tog emot, vill bara bli av med denna hosta nu. På apoteket fick jag min medicin Doxyferm och Cocillana-Etyfin. Hoppas att det verkar effektivt så att jag kan börja jobba och träna igen!!

Mykoplasma - är ett släkte bakterier som saknar fast cellvägg och kan vara trådlika eller ha annan form. De är de minsta fritt levande organismer som identifierats, med en diameter på cirka 300 nm.
Huvudvärk är mycket vanligt, liksom muskelsmärtor och torr, intensiv hosta som kan pågå i flera veckor.
Vanligtvis får man bara en måttlig temperaturstegring, men hög feber utesluter inte en mykoplasmainfektion
Man hostar oftast inte upp slem, men om man drabbas av en vanlig lunginflammation efteråt, vilket händer i tio procent av fallen, kan man drabbas av andnöd och slemmiga upphostningar.

Om det e någon som har orkat läsa igenom allt detta utan att somna så har du gjort det bra :P Det är min totalt ointressanta "sjukdomshistoria" Det märks att det inte händer så mycket om dagarna för mig just nu. Särskilt inte när Markus jobbar, då är jag ju alldeles själv.. Boooooriiiing!

Jaja.. Nu väntar jag bara på att Heroes S03E16 ska laddas klart så att jag kan titta på den. Den har ÄNTLIGEN kommit ut. Ska bli så spännande att se vad som händer nu :)

Sköt om er alla fina människor!

Maxipaxi :)

Jag e inte så duktig på att skriva blogg regelbundet har jag märkt :P Fast nu har det faktiskt berott på att jag haft så jäkla mycket att göra, å när man väl har varit hemma så internet knappt fungerat..
Jag jobbar iaf för fullt i Hassela nu. Det har varit rätt yrt med olika restaurangchefer till och från, men jag tror äntligen att det kanske kan bli lite stabilitet i arbetet.
För övrigt så har jag en otroligt outhärdlig hosta sen en vecka tillbaka. Det gör inte direkt ont, men jag hostar typ hela tiden vilket tär på både min hals och min omgivning. Var på apoteket idag iaf å köpte nått att knapra på, så jag hoppas att det kommer bli bättre.

Idag var jag även å hälsade på Jessica och Max. Max växer som en galning, hur ska man kunna hinna hänga med i hans takt :) Om man säger dansa Max så dansar han, klappa händerna förstår han också, slängpussar kan han minsan göra å att ha hjälp när man duschar, det e ju helt oacceptabelt :)
Vi gick på en liten promenad å han gick alldeles själv hur långt som helst. Stannade till några gånger för att se sig om å peka på nått å säga; Thiiitha :P Ibland stannade han till å satte sig på huk å flinade, jag och Jessica antar att det var för att vila sig lite så att han orkade gå ännu längre :) Den lilla sötnosen får jag aldrig nog av!

På lördag ska jag och Markus fixa till med en liten Thaimiddag :) Det kommer bli mysigt. Ska låna lite pynt från Hassela, det passade så bra att det var fullmoonparty där för nån helg sedan! När middagen väl är igång ska vi knäppa nån bra bild för att sedan skicka in den till en tävling för att vinna en resa för två till Thailand! Det magiska landet :) Vi bara måste vinna!

Nu har jag inte så mycket mer att skriva. Vi hörs om nått tag!

Jag älskar dig, min familj å mina vänner!

RSS 2.0