Kan inte sova!

Jag kan bara inte sova.. Har legat alldeles för mycket i sängen å i soffan de senaste veckorna så jag e FÖR utvilad.. Jag kan inte sova!! Ögonen e trött, men inte kroppen, Benen vill bara ut och springa. I flera nätter nu har jag sovit oroligt. Det är jobbigt.

Jag känner mig sorgsen. Jag vet inte riktigt varför. Känner mig skör. Känner mig rädd för en massa saker. Jag grubblar men kommer inte fram till nått.  Knappt att jag ens vet vad jag grubblar på. Antingen så beror det på att jag har legat ner mig dessa sjukveckor, eller så beror det på att jag har sett ett x antal sorgliga filmer, eller så har jag kommit i någon sorts ålderskris, jag fyller ju faktiskt inte tonåring iår, jag tror att det är lite skrämmande för mig. Inte just att jag inte kommer vara tonåring längre, utan att bli vuxen. Vad innebär det då? E jag redan vuxen? Vuxen fast utan erfarenhet? När blir man vuxen? Jag kan klara mig själv, stå på egna ben, e jag vuxen då? Näe, då har jag varit vuxen sen jag var 16.. Vad vill jag med livet? Vilken ordning ska allt ske? Vad är viktigast, vad vill jag!?! Jobbiga frågor. Som oftast kommer på nattkvisten när jag ska sova själv...

Äh.. Jag har iaf sett på en massa filmer. Å det har för det mesta varit riktigt bra filmer. Här kommer en liten lista å vad jag tycker om de alla:

  • Slumdog Millionaire - Blev tipsad av Asse att se den. Den var bättre än bra! Utspelar sig i Indien, handlar om några barn och deras uppväxt i våld och fattigdom. Varav en ställer upp i "Vem vill bli miljonär" i vuxen ålder och kan svar på svar på svar. Fuskar han? Är han med för att försöka vinna pengarna eller ej? Rekommenderar jag att ni ser!
  • Body of Lies - Blev även där tipsad av Asse. Den var bra. Leonardo DiCaprio har huvudrollen som CIA-agent, tror filmen för det mesta utspelar sig i Jordanien, om jag minns rätt. Han ska stoppa terrorister som bombar offentliga platser världen över. Men kan han lita på de han jobbar med? Kan de han jobbar med lita på honom? Absolut servärd film, men ligger inte direkt på topp fem listan.
  • Seven Pounds - Asse tipsade mig igen, å jag hade självklart sett en massa reklam om filmen. Will Smith har huvudrollen. Svår film att förklara utan att avslöja för mycket. Från början blir man lite yr, fattar inte riktigt varför han beter sig som han gör. Men jag älskar filmer där man måste grubbla å spekulera sig fram, å så får man alla svaren i slutet av filmen. En skitbra film! Den MÅSTE ni se! Jag grinade. Helt sjukt att en film kan få fram så mycket känslor i en. Å Will Smith spelar otroligt bra! Han är duktig han!
  • The Day The Earth Stood Still - Kikade på topp 100 listan å hittade bla. denna film. Keanu Reeves spelar en utomjording som har kommit till jorden för att rädda planeten. Enligt honom finns det bara ett sätt att rädda jorden, frågan är bara hur det drabbar människan. Den var sådär, lite seg, å inget riktigt bra slut.. Se den om ni vill.
  • Changeling - En sann historia! Den utspelar sig på 1920- och 1930-talet. Angelina Jolie har huvudrollen som mamma, vars son en dag försvinner.. Hennes kamp om att hitta honom börjar och hon möter olika sorters hinder, varav det ena är värre än det andra. Det är sjukt hur människor behandlade/behandlar varandra. Jag grinade även när jag såg denna. Möjligtvis lite seg i mitten. Men det var en bättre än bra film, som absolut är sevärd! Angelina spelar rollen mycket bra!
  • The Reader - En annorlunda film. Den börjar mystiskt och sexuellt. Liknar den svenska filmen "Lust och Fägring Stor" till en början. Men det blir en vändpunkt och hela filmen blir mycket bättre och allt får en mening. Kate Winslet har huvudrollen som en mycket underlig kvinna.  En bra film, jag grinade igen. Även den var kanske lite för lång. Men absolut värd att se!
  • The Curious Case of Benjamin Button - Brad Bitt spelar Benjamin, en ytterst sällsynt man, hans kropp åldras tvärtom medan hans psyke fungerar normalt. Han födds alltså gammal på utsidan, men ung på insidan. En kärleksfilm. Bra gjord. Ovanlig handing. Verkligen sevärd! En otroligt bra film! Å ja, jag grinade här med minsan!

Har en till film som jag inte hunnit sett än; Australia. Känns som om att man måste vara lite skärpt när man ser den, hänga med lixom. Så har inte orkat det än. Kanske blir imorgon. Men kika gärna på filmerna här ovan, å säg vad ni tycker!


Näe, nu orkar jag inte skriva nå mer. Ska tvinga mig själv att sova snart.. Hoppas att ni sover gott!


Miss U!

 


RSS 2.0